Obama vs. Bush

Barack "Messias" Obama ska äntligen befria oss från världens ondska. Detta ska göras på exakt samma sätt som George "Satan" Bush försökte. Genom krig. Men Fredspristagaren är ju Messias och därför gör han rätt! Fler civila dödsoffer tack! Påhejad av media kan Messias begå ännu ett brott mot folkrätten och suveränitetsprincipen. Det finns inget beslut i FN om en intervention, och det kommer inte att komma då Putin aldrig skullegå med på detta.
 
Gasattacken kom inte från regimen. Det skulle vara helt ologiskt att de enda som har något att förlora på en sådan handling skulle genomföra den. Dessutom när FN-inspektörer finns på plats. Man skall också ha i åtanke att Syrien är inte Irak eller Afghanistan, där man bara kan klampa in och erövra, Syrien har en enorm militär förmåga.
 
Irakkriget är tydligen glömt, där sitter en ny diktator som går i Saddams fotspår, allt med USAs goda minne. Vad händer i Libyen efter FN-insatsen där? Vem är tilltänkt att efterträda Assad efter interventionen? Någon av ledarna för alla de olika minoriteterna? 
 
Jag skäms över att leva på den här planeten. Allting förvrängs. Ryssland framstår idag som the good guy, när man bland annat gett asyl åt Snowden, som kan vänta sig ett dödsstraff i USA, och man kommer aldrig att gå med på ett krig i Syrien. Med detta inte sagt att Ryssland skulle vara ett bättre land än USA.

RSS 2.0