USA redo att förhandla

John Kerry verkar försöka få till samtal med Nordkorea. Därmed går allting enligt planen, inom någon vecka kommer det här att ha blåst över och är tillbaka till det normala. Om det nu inte är så att USA försöker intala världen att sprängningarna i Boston var en terroristattack utförd av Kim. Ingenting skulle frörvåna mig. För övrigt skulle man kunna tro att det var i Stockholm det hade smällt om man tittar på våra tidningar. Men så länge människor med ljus hy är offer så är det värt att skriva om... 
 
"We're not going to go through another cycle of artificial negotiations that are geared to simply attract some kind of aid or lull in events while they continue to pursue their devices' designs," John Kerry
 
Men det är precis vad de kommer att göra. Jag har väldigt svårt att se att Nordkorea kommer att nedrusta. 

Flyttad missil

http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-nordkorea-kan-planera-missilavfyrning Här har vi en typisk DN-artikel. Rubriken är längre än vad brödtexten är, underbart! Kom också att fundera på varför TV4s reporter, det gamla nyhetsankaret stod i New York, varför är han inte på Västkusten eller åtminstone i Washington?
 
Nordkorea her flyttat en missil till ostkusten. Återigen, den kommer inte att användas. Om jag var rädd för att bli attackerad av en supermakt skulle jag också flytta runt mina pjäser. Kom ihåg att USA faktiskt har förstärkt sitt missilförsvar på Guam. Tolkar Nordkorea detta på samma sätt som vi gör? Dessutom har USA flyttat sig närmare både till havs, på land i Sydkorea och dessutom i luften med sina B2or. Hur skulle vi tolka det om Ryssland gjorde på ett liknande sätt i vår närhet? 
 
"Nordkorea har ju Kina i ryggen" får man ganska ofta höra när man pratar om Nordkorea. Nja, Nordkorea är beroende av handel med Kina, men nu börjar även kineserna att tröttna. Den som är rädd för ett kärnvapenkrig mellan Kina och USA kan jag lugna direkt. Kina skulle inte ha en chans. USA är så vida överlägset, och det vet Kina om.
 
Inte ens Sydkorea skulle idag vilja ha ett enat Korea. I ett krig skulle Sydkorea få ta emot enormt många flyktingar, samtidigt som kärnvapenspetsar skulle kunna komma på villovägar, och vem vet vad någon galen officer kan få för sig? 
 

Nordkorea: VI ÄR I KRIG

Så säg en av våra kvällstidningars förstasida ut i söndags. Jag hatar tidningen och allt vad den står för, därför öppnade jag den inte. Men jag undrar om man skrev att Nordkorea har varit i krig sen 1950? Man har aldrig undertecknat något fredsavtal med Sydkorea. 
 
Jag fortsätter att hävda att det kommer inte att bli krig. Nordkorea kan bara förlora på det. Dessutom tror jag att om USA ville ha bort regimen i Nordkorea så hade man redan försökt, innan Nordkorea hade kärnvapen. Men, USA är nöjda med maktbalansen som råder i regionen.
 
Jag läser på både DN och SVD att Nordkorea har uttryck att
 
"tidpunkten för explosionen närmar sig snabbt."
 
Sen klippte man bort den andra delen av meningen som var
 
"No one can say a war will break out in Korea or not and whether it will break out today or tomorrow,"
 
Alltså, ingen kan säga om det blir krig eller inte, är det som de säger egentligen. Även
 
"The responsibility for this grave situation entirely rests with the U.S. administration and military warmongers keen to encroach upon the DPRK's sovereignty and bring down its dignified social system with brigandish logic."
 
Valde man alltså att inte ta med. Jag hade skrivit ett väldigt långt inlägg, men allting försvann och jag är trött, så det får bli någon annan dag istället.

RSS 2.0